Κατά τη διάρκεια της άσκησης ο εγκέφαλος στέλνει σήματα με τη μορφή ηλεκτρικών παλμών, τα οποία διαδίδονται προς τις κινητικές μονάδες των μυών μέσω του νευρικού συστήματος. Η τεχνολογία EMS (Electro Muscular Stimulation - Ηλεκτρική Μυϊκή Διέγερση) εφαρμόζει ηλεκτρικό ρεύμα συγκεκριμένης μορφής κατευθείαν πάνω στους μύες, προκαλώντας μυϊκή σύσπαση και χαλάρωση ακριβώς όπως συμβαίνει με τη φυσιολογική άσκηση. 

Η τεχνολογία EMS υπάρχει και χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες και βασίζεται σε πολλών χρόνων έρευνες και ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές ρευμάτων ηλεκτροδιέγερσης που χρησιμοποιούνται στους τομείς της θεραπείας και στην αισθητική ιατρική. Αυτές οι κυματομορφές ρεύματος είναι διαφορετικές μεταξύ τους και η κάθε μια προκαλεί διαφορετικές φυσιολογικές επιδράσεις, μερικές από τις οποίες είναι η θεραπεία τραυματισμών των μυών και συνδετικών ιστών, η μυϊκή ενδυνάμωση όπως επίσης και η αποφυγή της θρόμβωσης χωρίς καμία παρενέργεια. 

 Η ιστορία της ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης ξεκινάει το 1971, με τα πειράματα του Luigi Galvani. Από τότε αμέτρητες ερευνητικές εργασίες, ιατρικές μελέτες και αθλητικά παραδείγματα έχουν αποδείξει την αποδοτικότητά της και η τεχνολογία έχει πιστοποιηθεί σαν αναγνωρισμένη θεραπευτική μέθοδος από τον Αμερικάνικό Οργανισμό FDA και από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι συσκευές E-Fit εφαρμόζουν την τεχνολογία EMS, τελειοποιώντας την βάσει εκτεταμένης έρευνας που έχει γίνει. Οι συσκευές E-Fit αποτελούν την 5η γενιά συσκευών, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν ολόσωμη ενεργητική ηλεκτρική άσκηση και ενσωματώνουν μοναδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως την τεχνολογία IST (Impulse Shift) και τα ηλεκτρόδια FCPE (Flexi Carbon Plate Electrodes) για ασφαλή και αποδοτική πολυκάναλη εφαρμογή. Η συσκευή συνοδεύεται από τεχνικό ρουχισμό που ενσωματώνει 10 ζεύγη ηλεκτροδίων και σύγχρονο κέντρο ελέγχου για τη ρύθμιση όλων των παραμέτρων κατά την προπόνηση. Τα ηλεκτρόδια και τα καλώδια τους είναι πιστοποιημένα για θεραπευτικές εφαρμογές και φυσικοθεραπεία. Ο τεχνικός ρουχισμός είναι άνετος, αφήνοντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα ηλεκτρόδια σταθερά στις κατάλληλες θέσεις. 

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com